Com publicar els teus esdeveniments a l’Agenda Cultural

Publicat per Esteve el

Una de les millors maneres d’aconseguir una difusió més àmplia dels actes que organitzes és publicar els teus esdeveniments a l’Agenda Cultural de la Generalitat de Catalunya,

En aquest article t’explico què és l’Agenda Cultural i per què és important ser-hi present. També descric els passos que has de seguir per enviar la informació del teu esdeveniment i aconseguir que hi aparegui.

Comencem?

L’Agenda Cultural difon mil actes cada dia

Per mitjà del seu web, l’Agenda Cultural difon mil actes cada dia.

L’Agenda Cultural és un mitjà de comunicació online que publica el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya des de 1990.

La seva missió és informar d’una àmplia selecció dels actes culturals que se celebren arreu de Catalunya. Puntualment també difon esdeveniments relacionats amb la cultura catalana que tenen lloc fora del territori català.

La cerca avançada del web de l'Agenda Cultural és molt potent

Els actes que divulga estan relacionats amb els àmbits següents: arts visuals, cinema, divulgació, espectacles, gastronomia, llibres i lletres, música, tradicional i popular, i altres àmbits.

I estan classificats en les categories següents: carnavals, cicles, commemoracions, concerts, conferències, cursos, dansa, exposicions, festes, festivals i mostres, fires i mercats, gegants, infantil, Nadal, rutes i visites, sardanes, Setmana Santa i teatre.

Per trobar l’acte o actes que t’interessen entre tots els publicats, disposen d’un potent cercador. En l’apartat d’Ajuda t’expliquen com funciona la cerca avançada per paraula o paraules clau. I també com afinar la cerca amb el botó Què?, en què pots combinar àmbits i categories per trobar el que desitges.

Així mateix, pots buscar-hi esdeveniments per dates i per la població, comarca o espai en què tenen lloc.

Difusió a través de les xarxes socials

Compte de l'Agenda Cultural al Pinterest

A més d’anunciar els esdeveniments en el web, l’Agenda Cultural en fa difusió a les xarxes socials. Concretament disposa d’un compte al Twitter amb 42.000 seguidors i un altre al Pinterest amb 2.800 seguidors. Un motiu més per aprendre com publicar els teus esdeveniments a l’Agenda Cultural!

Un altre dels serveis que ofereix és posar l’agenda al teu web, que et permet inscrustar-hi allò que més t’interessi de l’Agenda Cultural. També disposen d’una newsletter setmanal amb una selecció d’actes que reps al teu correu electrònic prèvia subscripció.

Aspecte de la newsletter de l'Agenda Cultural

Si tenim en compte tots aquests avantatges, és normal que com a organitzador vulguis que el teu esdeveniment surti publicat a l’Agenda Cultural. O no?

Ara t’explico com fer-ho!

L’Agenda Cultural dona servei als organitzadors

A banda de donar servei a la ciutadania en general, l’Agenda Cultural dona servei als organitzadors. Perquè l’Agenda Cultural va néixer amb aquesta doble finalitat:

 • D’una banda, fer arribar al públic els actes que tenen lloc arreu del territori català.
 • De l’altra, oferir als organitzadors un suport per difondre els seus esdeveniments amb l’objectiu que tinguin un major nombre d’assistents.

Per tant, com a servei públic que és, l’Agenda Cultural fomenta que els organitzadors els enviïn material per publicar. Com veus, la col·laboració entre els dos actors és mútua i necessària!

Com enviar els actes a l’Agenda Cultural

Enviar els actes a l’Agenda Cultural perquè els publiquin al seu web és molt senzill, ja que no cal emplenar cap formulari. Tampoc no cal registrar-se enlloc com a organitzador.

Simplement cal que enviïs la informació del teu esdeveniment per correu electrònic a l’adreça agendacultural@gencat.cat. Això sí, la informació que els facis arribar ha de ser el màxim de clara possible.

Cal enviar la informació per correu a l'adreça electrònica de l'Agenda Cultural

Heu de tenir en compte, també, que a la redacció de l’Agenda Cultural reben moltes peticions diàriament i de vegades no donen l’abast. Per tal d’augmentar les probabilitats de publicació sempre recomanen la màxima antelació en la tramesa de la informació.

A continuació et donem uns consells perquè la informació que facis arribar a l’Agenda Cultural sigui el màxim de completa possible.

 • Repassa aquesta llista de control perquè no et falti cap dada important:
 1. Títol de l’esdeveniment.
 2. Dia i hora que es porta a terme.
 3. Descripció de l’acte.
 4. Espai on es fa (adreça completa, amb codi postal inclòs, perquè puguin ubicar-lo al Google Maps).
 5. On es venen les entrades (espai físic i/o enllaç al web de venda online).
 6. Dades de contacte de l’organitzador (nom, adreça, telèfon, a/e, web…).
 7. Enllaços web relacionats amb l’acte (del grup que actua, del lloc on es fa…).
 • Envia una imatge per acompanyar la informació (el cartell de l’activitat, una fotografia del grup que farà l’actuació…).
 • Revisa que les dades que enviïs siguin correctes.
 • Envia la informació amb anticipació per ampliar les probabilitats de publicació de l’acte.

Esdeveniment publicat a l'Agenda Cultural amb totes les dades

Ara que ja saps com publicar els teus esdeveniments a l’Agenda Cultural, només et queda posar-ho en pràctica. Com més difusió facis dels actes que organitzes, més probabilitats tindràs d’aconseguir més públic.

D’altra banda, si vols saber com promocionar esdeveniments a les xarxes socials, consulta l’article enllaçat. T’hi explico les claus perquè el teu missatge arribi al màxim de persones possible a través de les xarxes socials.

Si ja has publicat els teus esdeveniments a l’Agenda Cultural, deixa’m un comentari amb la teva experiència. I si t’hi poses ara, m’encantaria que m’expliquessis si ho has trobat útil.

Seguim en contacte!

Categories: General

Esteve

Soc periodista i un corrector obsessiu. Redacto textos. Ara, a Entràpolis i a Perception.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *